1. Intake en analyse

De behandeling begint met een gedetailleerd vraaggesprek over uw klachten, leefgewoonten en medische voorgeschiedenis.

Daarna volgt een structurele analyse van uw lichaam. Wij onderzoeken o.a. uw houding, stand van de voeten, knieën,...
U ondergaat eveneens een korte neurologische test.

Alle blokkades, bewegingsbeperkingen en pijnpunten worden vastgelegd.
Het wegnemen van de blokkades is essentiëel in het hersteproces van uw klachten.

2. Eerste behandeling

Vervolgens gaan we over tot manipulatie en behandeling van de blokkades.
Hierbij wordt een gamma van behandeltechnieken toegepast, de behandelmethode wordt aangepast naar de aard van de klacht en het type persoonlijkheid van de patiënt. 

De dag na de behandeling kan u wat ongemak of pijn voelen vergelijkbaar met spierstijfheid na een stevige sportinspanning. Dit is een natuurlijke en tijdelijke reactie op de uitgevoerde correctie.

3. Opvolgbehandelingen

De duur van een behandelingskuur hangt sterk af van de duur en het type klacht die u ervaart. Hebt u acute klachten die zich minder dan twee weken geleden manifesteerden? Dan kunnen 1 tot 4 behandelingen voldoende zijn voor een herstel.

Voor langdurige, chronische klachten stellen wij een intensief behandelingsplan voor u op, zeker tijdens de eerste paar weken, en worden onderhoudsbehandelingen aangeraden.

4. Nazorg

Om een terugval te vermijden bieden wij steeds nazorg aan. Preventief uw wervelkolom of andere gewrichten laten controleren kan in veel gevallen het terugkeren van klachten voorkomen.

Bij ernstige klachten en/of slijtage kan een maandelijkse behandeling noodzakelijk zijn, in de meeste gevallen zijn een 5-tal behandelingen op jaarbasis voldoende om het evenwicht te behouden.

Na een val, trauma of overbelastend werk is een intensiever behandelplan terug noodzakelijk.

Indien onze behandelingen geen merkbaar resultaat opleveren, verwijzen wij u terug naar uw huisarts of specialist voor verdere verwijzing.