Wat is Chiropraxie?

Chiropraxie: wetenschap, kunst en filosofie

Wetenschap: een chiropractor heeft een universitaire opleiding
Kunst: de precisie van de behandeling garandeert de efficiëntie
Filosofie: structureel evenwicht activeert de natuurlijke, innerlijke genezingskracht 

Het is een natuurlijke en doeltreffende geneeswijze die rechtstreeks de oorzaak van het probleem aanpakt in plaats van symptomen te behandelen. Chiropraxie heeft een neurologische basis, en is gericht op het gezond houden van het bewegingsapparaat en het optimaliseren van de functie van gewrichten en spieren via correcties die inwerken op het zenuwstelsel en de gewrichten. 

Chiropraxie is  een manuele behandeling die zich richt op het herstellen van de beweeglijkheid van wervelkolom, gewrichten, spieren. Een beweeglijker, flexibeler bewegingsapparaat uit zich in een beter functionerend zeuwstelsel. Dit resulteert uiteindelijk in een correctere houding, een pijnvrijer, krachtiger en leniger lichaam.

Wat doet een Chiropractor?

De chiropractor heeft een universitaire opleiding achter de rug en is gespecialiseerd in het onderzoek, behandeling en preventie zeer uiteenlopende aandoeningen die betrekking hebben op de spieren, de gewrichten, het beendergestel en de zenuwen.

De chiropractor gaat uit van een functionele aanpak en behandelt de patiënt in zijn geheel en dus niet enkel zijn symptomen.

De chiropractor werkt samen met andere geneeskundige disciplines (artsen, radiologen, tandartsen, kinesitherapeuten, chirurgen, enz) om op zo’n efficiënt mogelijke manieren goede resultaten te boeken voor uw individueel probleem.

Bruno Bertrand, doctor of chiropractic

Aandoeningen en behandelingen

De meest voorkomende klachten waarmee patiënten bij de chiropractor komen zijn acute en chronische lage rugpijn, nekpijn, hoofdpijn, ischias/sciatic, hernia of discushernia, whiplash, schouder- en armklachten en sportblessures.

lees meer over diverse aandoeningen

In de chiropraxie gebruikt men een gamma van behandelingstechnieken: dit kan gaan van advies over uw houding tot manipulatie van de gewrichten.

lees hier meer over behandelmethodes